Ze hebben gekozen voor de minor om hun horizon te verbreden, een kijkje in de keuken te nemen van de luchtvaart en omdat ze passie hebben voor vliegende objecten. Ook spreekt het werken in multidisciplinaire teams ze aan.
Stef, Johan, Kristel en Mark hebben gekozen voor Avans als opdrachtgever. Samen met het lectoraat Robotica & Mechatronica wordt een drone aangeschaft. Doel is om de drone te gebruiken voor onderzoek maar ook voor onderwijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het observeren van een stuk grond voor studenten Bouwkunde.

Een drone aanschaffen is makkelijk, dat kan in principe iedereen. Echter een drone gebruiken is wat anders. Je moet voldoen aan een groot aantal richtlijnen. Dat gaan deze 4 studenten tijdens hun minor doen. Zorgen dat de drone luchtwaardig wordt. Er wordt een operationeel handboek geschreven en medische verklaringen opgesteld. Ze doen onderzoek. En de drone moet geregistreerd worden. Alle documenten moet voldoen aan de richtlijnen die de Inspectie Leefomgeving en Transport opgesteld heeft. Ook bezoeken ze bedrijven als Fokker, de Koninklijke Luchtmacht, NLR, GATE 2, etc. waar ze meer leren en zien over wat de luchtvaart allemaal behelst.

Avans is de tweede hogeschool die een drone koopt ten behoeve van onderwijs en onderzoek.